Fagforeninger & A-Kasser

På denne side har vi samlet et overblik over de fagforeninger og a-kasser, du som studerende på Roskilde Universitet kan drage nytte af. I Danmark kan du frit vælge en fagforening og a-kasse, dog er nogle specialiserede inden for din faggruppe, og derfor har vi samlet dem i rubrikken til højre.

Hvad er en fagforening?

En fagforening er et fagligt fællesskab, der varetager dine interesser indenfor bl.a. løn, ansættelse og arbejdsmiljøforhold; en forening der forhandler på den vegne og kæmper din sag, også når det er under din studietid i forbindelse med praktikhjælp, studiejob, uddannelse og videreuddannelse.

Kort sagt: din fagforenings opgave er sikre dig de bedst mulige rettigheder på arbejdsmarkedet.

Hvad er en a-kasse?

En a-kasse er en form for forsikring, der kan hjælpe dig økonomisk i forbindelse med udbetaling af dagpenge, men det er vigtigt at huske, at du skal have været medlem af en a-kasse i mindst 12 måneder, før du bliver ledig, for at være berettiget til dagpenge.

Hvorfor skal vi organisere os fagligt?

Faglig organisering tilbyder dig et fagligt fællesskab, hvor du kan få råd og erfaring under din studietid bl.a. i forbindelse med praktikhjælp, valg af studiejob og tjek af CV. Derudover kan du drage nytte af kurser og arrangementer der kan styrke dit netværk og derved øge dine jobmuligheder.

Faglig organisering er også politisk!

Fra et politisk perspektiv arbejder fagforeninger for at sikre de bedste vilkår for deres medlemmer, også under studietuden. Samtidig forbereder en fagforening deres medlemmer bedst muligt til arbejdslivet og arbejdsmarkedet efter end studie.

Ved at blive en del af fællesskabet, kan du være med til at gøre det endnu stærkere!